Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

tatoo..me!




photos: weheartit.com
Τατουάζ: προέρχεται απο την λέξη "τατάου" η οποία σημαίνει συνήθεια στην γλώσσα των αυτοχθόνων της Ταϊτής. Διάφορες φυλές στο παρελθόν έκαναν τατουάζ στο σώμα τους, κατά την διάρκεια τελετών μύησης. Στόχος ήταν να δείξουν οτι το άτομο ήταν ώριμο για την κοινωνική ζωή, να το διακρίνουν απο τις άλλες φυλές ή απλά να το τιμήσουν. Βελόνες απο σκληρό αγκάθι ψαριού ή κόκκαλο και η βοήθεια ενός σφυριού, ήταν αρκετά για να τρυπήσουν το δέρμα τους και να εισάγουν σε αυτό τη  χρωστική ουσία.
Απο εκείνη την εποχή εώς σήμερα ,έχουν αλλάξει πολλά.
Το 1891, ο Σάμιουελ Ο'Ράιλυ κατασκεύασε την πρώτη ηλεκτρική μηχανή για την χάραξη τατουάζ, έχοντας ως βάση ηλεκτρικό εργαλείο του Τόμας Έντισον.
Πριν μερικές δεκαετίες. το τατουάζ δεν είχε καλή φήμη, χωρίς να σημαίνει οτι στις μέρες μας έχει απενοχοποιηθεί εντελώς.
Γιατί όμως κάποιοι θέλουν να κάνουν τατουάζ??
''Είτε γιατί είναι μόδα, είτε γιατί θέλουν να εκφράσουν την αγάπη τους για ένα πρόσωπο , είτε ακόμα γιατί θέλουν να μιμηθούν κάποιον.'' αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κατσούλης,ιδιοκτήτης, ενός απο τα πρώτα εργαστήρια δερματοστιξίας στην Ελλάδα και διεθνώς βραβευμένος για την δουλειά του.
Για τους αναποφάσιστους ,καλή είναι η χένα που σε 10 εώς και 20 μέρες εξαφανίζεται, παρά ένα μόνιμο τατουάζ που το έχεις κάνει απο ενθουσιασμό ή αντίδραση.
Προσοχή, όμως που θα απευθυνθείς. Μη ελεγμένα και "παράνομα" εργαστήρια ,καθώς και μη έμπειροι και ανεύθυνοι ''καλλιτέχνες'', μπορούν να σου μεταδώσουν: ηπατίτιδα, σύνδρομο τοξικού σοκ, ακόμη και τον ιο HIV που προκαλεί το AIDS, όταν οι βελόνες δεν έχουν αποστειρωθεί σωστά.
Πιό συνηθισμένες είναι οι αλλεργίες, μολύνσεις, ακόμη και ουλές στο δέρμα απο μη ελεγμένα και ακατάλληλα χρώματα.
Η αφαίρεση ενός τατουάζ, είναι μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, αφού όπως έχει αποδειχθεί , ακόμα και αυτοί που προτιμούν τα ''ημι-μόνιμα'' τατουάζ, δεν απαλλάσσονται απο αυτά.


Πρέπει να σκεφτείς διπλά, αν πραγματικά θα ήθελες το '' για πάντα'', να σημαδέψει το σώμα σου!!
υγ: για περισσότερες πληροφορίες ρίξε μια ματιά και στο ε.ΜΜΕ.ις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου